Tuesday, August 21, 2012

Festival ja muu staff.

Pühapäeva õhtul läksime me Festivalile, mis praegu meie linnas toimub (mina, carleen ja ed, sofie läks oma parima sõbrannaga, keda ta ei olnud 2 kuud näinud). festival oli räigelt suur ja ilus. Nad ostsid mulle koguaeg kõike, süüa, juua, ka veini ja Carribeani kokteili. Ja külastasime mingeid miniteatreid ja asju, seal oli neid hästi palju. Tore pleiss:D Hästi lõbus oli, lõpuks olin ma niii väsinud. A, seal festivalil, üldse siin, on sellised meeste vetsud, täiesti avalikult, lähed kused lihtsalt. I mean, kõik näevad ju, täiesti kohutav. Tegin sellest pilti ka :D
Esmaspäeval läksime Sofiega shoppama ja ma kulutasin ära mingi 100eur. Sest majvõtnud siia kaasa väga palju asju, niiett ma pidin endale uusi asju ostma :D, ja hiljem sel päeval avastasin ma nende sokolaadisaia. See on niii hea. Sai(mitte nagu meie sai, siuke seemnesai rohkem) , või ja siis sokolaaditükid, nagu koogikaunistused. NIII HEA. alguses ma mõtlesin, et nad on rõvedad, et nad sellist asja söövad, aga jah. See on parem kui nutella sai igattahes. :D Siis sofie ütles, et Valentinipäeval amsterdamis sa saad abielluda ükskõik mis asjaga üheks päevaks, niiett ma ootan nüüd Valentinipäeva, et abielluda oma saiakesega :D Räige.
Praegu disainin ma oma tuba ümber, teen jooniseid ja asju, ning me lähme neljap poodi, et osta vajalikud värvid, uued kardinad ja nii edasi, et mu tuba tuleks täiuslik :D. Nad isegi ostavad minu jaoks teleka. Nii vinge.
Homme tuleb mulle Kristo külla, näitan talle siis linna ja Festivali. Ja eks ta peab siis aitama mul tuba ka värvida :D
see imelik 'tualett' meestele



TURTELS !


Keelelaager.

First of all I'd like to thank butterflies and fishes, for being there for me. Thank you for supporting me. And the most important thing.. I LIKE TURTLES. I freaking love them.

Keelelaager oli ülifun,see kestis kolmapäevast laupäevani ning ma jagasin ka pisikest videot sellest facebookis. Seal oli kokku 65(vist) vahetusõpilast kõiksugu riikidest, kes olid tulnud Hollandisse. Enamus nendest olid ülitoredad inimesed. Oli ka muidugi neid, kes ei olnud nii toredad :D Eriti plikad, kes olid Belgiast. Rääkisid prantsuse keeles, mis oli niiii ilus, aga samas ise nad käitusid koguaeg nagu nad oleksid teistest paremad. Õppisime seal väga hoolega Hollandi keelt, nõõd oskan juba lugeda, ja ka paljusid asju rääkida, mis on ülilahe :D Hollandi keele jaoks oli seal 4 erinevat gruppi: 1. olid kõige paremad (ka need kes on siin juba pool aastat olnud) ja 4. kõige sitemad:D. Mina olin teises. See oli parim grupp, mu leera (teacher) oli Monika, kes oli ülifun, koguaeg laulsime, tantsisime v tegime niisama nalja, aga samas nagu õppisime ka. Ja koguaeg karjusime: group twee is the best !! Õhtuti olid meil mängud ja värkisärki. Ja täitsa õhtul oli meil pidu alati baaris, jõime õlut, laulsime valjult muusika saatel ja kõik tantsisid. Aaa, siis see, et .. ühel päeval tuli Bob (netherlandsi yfu juhataja vms) rääkima meiega nagu , niisama suht, tund aega, ja mulle helistas isa samal ajal, võtsin kõne korraks vastu ja ta nägi, ning ta sai sitaks kurjaks, ütles: GET OUT! see you on breakfast.( see oli õhtul mingi kaheksa ajal). Ma passin, et okei ..ja kõndisin välja :D Niiett jaah, ma arvasin, et ta tapab ära mu :D Ikka väike jama oli jah, pärast pidin vabandama ja värki, ning võisin hiljem sisse tagasi minna, et näha YFU-kate programmi.
Reedel pidi iga riik oma inimestega tegema enda riigist väikese esitluse. Eestlasi oli siis 4, ja me tegimee .. Kõige pealt rääkisin mina ja veidi Kaareste Eesti lipust ning faktidest ning Laulupeost. Siis tantsisime Eesti muld ja Eesti südarefrääni osa, ja s tantsisime ja õpetasime ka teistele kaerajaani.
Laupäeval pidime lahkuma, ma olin kurb ja rõõmus samal ajal. Kurb oli lahkuda sellest toredast laagrist, aga samas ma olin NIIIIIIIIII väsinud. Ma jõudsin koju(Groningeni) , ning ma sõin ja läksin kohe magama. Hiljem rääkisin oma perele veidi laagrist ka. Nende arust õpin ma väga kiiresti.:D
Lisan ka mõned pildid. Riike oli tegelikult kohutavalt, aga mul ei ole kõigi nende esitlustest pilte.
Kristo tuhnimas:D







Valmistume esitluseks


Belgia esitlus

Lõuna-Korea esitlus

Saksamaa esitlus

Thaimaa esitlus

EESTI ESITLUS!

Group twee !! (Y)